Ingrediënten

  • 3 uien, gehalveerd en in ringen gesneden
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 30g kokosolie, 50g amandelschaafsel
  • plukje safraandraadjes
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 750 ml groentebouillon, 30 ml fino sherry
  • peterselieblaadjes (optioneel)
  • zout en versgemalen zwarte peper

Uiensoep (Spaans), met Pizza Croccantina crackers

Medium

Bereiding

Verwarm de kokosolie in een pan op een matig vuur en voeg daar de uienringen en knoflook toe, roer alles goed om zodat de uien en knoflook bedekt zijn onder de kokosolie en leg een deksel op de pan. Zet het vuur op de laagste stand en laat alles onder af en toe roeren 30 tot 40 minuten zacht en lichtbruin worden. Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Roer alles regelmatig om, om aanbranden te voorkomen. Laat de gebakken amandelen afkoelen en stamp deze vervolgens fijn in een vijzel (bewaar iets voor de garnering). Zet apart.

Roer de saffraan en de gerookte paprikapoeder door de uien als ze klaar zijn en laat 3 minuten zonder deksel meebakken. Voeg nu de amandelen erbij en laat onder voortdurend roeren nog eens 3 minuten bakken. Schenk de bouillon en de sherry erbij. Laat de soep aan de kook komen, draai het vuur lager en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep, breng op smaak met peper en zout en laat weer tegen de kook aankomen. 

Verdeel de soep over vier soepkommen. Garneer met wat amandelschilfers en enkele peterselieblaadjes. Voeg nog een draai peper toe en eventueel nog wat verkruimelde saffraandraadjes. Serveer meteen met wat knapperige Pizza croccantina crackers.

Wat anderen vinden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zin in een ander recept?

Ons
vegantastisch
nieuws

Prasado - takje
Prasado logo zonder tekst

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de aanbiedingen en nieuwtjes

Selecteer je subcategorie
Kies je merk
Filter op allergenen
Prijs
079