Vegan leven: meer dan een gezonde levensstijl

Date

Vegan leven, de meeste mensen vinden het een behoorlijk avontuur. En dat gevoel herken ik, want tot een paar jaar geleden dacht ik er ook zo over. Tot ik als ervaren en gewezen kok kennismaakte met de plantaardige keuken. 

Toegegeven, ik moest ook mijn weg zoeken. Maar al snel ging er een wondere – en vooral: een verrassend veelzijdige – wereld voor me open. Plantaardige voeding is zoveel rijker en voedzamer dan ik dacht. Stilaan schakelde ik helemaal over naar een volledig vegan voedingspatroon, en later trok ik ook de lijn door naar andere facetten in mijn levensstijl. Een way of life die een aantal voordelen biedt:

Goed voor je gezondheid

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat vegan leven talrijke gezondheidsvoordelen biedt. En dat merkte ik ook in mijn omgeving. Veel van mijn vrienden en kennissen begonnen plantaardig te eten en waren enthousiast over de positieve effecten op hun gezondheid. Bovendien bleken mensen met intoleranties opvallend minder last te hebben sinds ze overschakelden naar een veganistische levensstijl. 

Wist je bovendien dat vegans met een gevarieerd dieet minder kans hebben op onder andere hart- en vaatziekten en bepaalde kankers?

Lief voor dieren

Maar vegan leven reikt verder dan de gezondheid alleen. Als groot dierenliefhebber draag ik dierenrechten en -welzijn hoog in het vaandel. Het is bovendien in onze huidige maatschappij perfect mogelijk om dierlijke producten te vervangen door plantaardige alternatieven, zonder aan levenskwaliteit in te boeten. Dus waarom zouden we dat niet doen?

Aandacht voor de aarde

We leven allemaal op één kostbare planeet en de bronnen ervan zijn niet onuitputtelijk. De huidige veehouderzij en vlees- en zuivelproductie zijn op den duur onhoudbaar voor onze aardbol. Zo wordt 70 procent van de landbouwgrond en 30 procent van het totale aardoppervlak voor vee gebruikt, en is de veestapel goed voor zo’n 18 procent van de totale CO2-uitstoot. Wist je dat er voor de productie van 1 kilogram rundvlees maar liefst 16.000 liter water nodig is? Oftewel: het equivalent van ongeveer twee maanden douchen? Duizelingwekkende cijfers.

Welkom bij Prasado: samen voor een betere wereld

Bij Prasado willen we graag een solidair steentje bijdragen om deze wereld een stukje mooier te maken. Daarom lanceerden we onze vegan webshop. Daar vind je alle producten – van food tot non-food – voor een gezonde en evenwichtige plantaardige levensstijl die het algemeen welzijn van dier, natuur en mens verbetert.

Maar dat is niet het enige, we geven je ook tips en recepten die je meteen katapulteren richting vegan food heaven. Heb je vragen? Kun je advies gebruiken Geef ons een seintje en we begeleiden je graag op je vegan pad. Samen zetten we de juiste stappen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Selecteer je subcategorie
Kies je merk
Filter op allergenen
Prijs
079