Ingrediënten

  • 50 g pofmaïs
  • 5 el sesamolie + voor garnering
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el 4 algae Botanico-mix van Amanprana
  • 1 vel geroosterde, versnipperde nori

Popcorn met furikake en nori

Gemakkelijk

15

Aantal personen: 2

Bereiding

Gebruik voor dit recept een pan met deksel. Doe de sesamolie in de pan. Zorg dat de bodem, na wat heen en weer schudden, geheel bedekt is. Voeg een dun laagje maïs aan de pan toe. Zorg dat de bodem nét bedekt is, zodat de korrels goed in de olie liggen. Zet het vuur aan. Belangrijk is nu dat je de pan iedere 10 seconden even heen en weer schudt, zodat de korrels geen moment op 1 plek  blijven liggen en tegelijkertijd omringd worden met de olie.

Zodra de pofmaïs begint te poppen, zet je het vuur halfzacht. Blijf heen en weer schudden tot het poppen stopt. Houd het deksel nog even op de pan, zodat je geen laatste gepopte maïskorrel in je gezicht krijgt. Knip dan met een schaar het norivel in vierkantjes van ongeveer 1 cm. Doe de popcorn in een kom. Besprenkel met sesamolie en maak het af met furikake en verknipte nori of, om het nog gemakkelijker te maken, met norisnippers.

Wat anderen vinden

Deel dit recept

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zin in een ander recept?

Ons
vegantastisch
nieuws

Prasado - takje
Prasado logo zonder tekst

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de aanbiedingen en nieuwtjes

Selecteer je subcategorie
Kies je merk
Filter op allergenen
Prijs
079