Ingrediënten

Ingrediënten

  • 2 porties zwarte rijstnoedels
  • 5 g arame bio
  • 1 vel sushi nori
  • Evt. zwart sesamzaad voor garnering

Voor de saus:

  • 1 shiitake (koshin)
  • 3 rode uien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 flinke el zonnebloempasta
  • 1 flinke tl genmai miso
  • 1 kleine tl umepasta
  • Ca. 300 ml water
  • Scheutje sake om af te blussen

Volgende ingrediënten vind je terug in de shop


TerraSana noodles zwarte rijst 250g, bio

Noodles met shiitake en nori

Gemakkelijk

20

Aantal personen: 2

Bereiding

  1. Laat de arame 5-10 minuten weken in koud water. Knip het norivel in kleine stukjes. Snijd de rode uien fijn en bak ze in een met olie besprenkelde koekenpan in 2-3 minuten glazig. Snijd de shiitake in zo klein mogelijke stukjes en de kastanjechampignons in plakjes. Voeg toe en bak in 3-5 minuten goudbruin.
  2. Kook de noedels in 3-4 minuten gaar in een pan met ruim kokend water. Giet af en spoel met koud water. Meng de zonnebloempasta, genmai miso en umepasta met elkaar in een glas. Vul het glas met water en meng tot een egale saus. Blus de uien en champignons af met een scheutje sake. Blijf roeren. Zet het vuur laag.
  3. Giet de arame af en spoel met koud water. Voeg de arame en de misosaus toe aan de champignons. Laat zachtjes inkoken, tot de saus de juiste dikte heeft. Voeg eventueel nog een glas water toe en laat nog wat inkoken. Verdeel de noedels over de borden. Verdeel de paddenstoelensaus erover en garneer met de stukjes nori en zwart sesamzaad.

Wat anderen vinden

Deel dit recept

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zin in een ander recept?

Ons
vegantastisch
nieuws

Prasado - takje
Prasado logo zonder tekst

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de aanbiedingen en nieuwtjes

Selecteer je subcategorie
Kies je merk
Filter op allergenen
Prijs
079