Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g uitgelekte kikkererwten (pot)
  • 2 el tahin dark sesampasta
  • 1 tl zout
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • ½ tl milde paprikapoeder

Hummus

Gemakkelijk

20

Aantal personen: 4

Bereiding

Pers de citroen uit en snijd de knoflook fijn. Houd 2 el kikkererwten apart. Pureer de rest van de kikkererwten met 5 el water, het citroensap, de tahin, knoflook en het zout met de staafmixer tot een gladde pasta. Schep de hummus in een platte schaal en strijk met de bolle kant van een lepel glad. Besprenkel met de olijfolie. Bestrooi de hummus met de apart gehouden kikkererwten en de paprikapoeder.

Wat anderen vinden

Deel dit recept

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zin in een ander recept?

Ons
vegantastisch
nieuws

Prasado - takje
Prasado logo zonder tekst

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de aanbiedingen en nieuwtjes

Selecteer je subcategorie
Kies je merk
Filter op allergenen
Prijs
079