Ingrediënten

  • 200 gram kikkererwtenmeel
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 bosje (40 gram) verse peterselie
  • 4 takjes verse muntblaadjes
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel sesamzaad (optioneel)

Falafel van kikkererwtenmeel

Medium

Bereiding

Meng alle ingrediënten in je keukenrobot of krachtige blender tot een kruimelig deeg. Laat het deeg nu liefst 15 minuten rusten. Neem ongeveer een eetlepel deeg en vorm er met je handen (een beetje afgeplatte) falafelballetjes van. Strooi eventueel een beetje sesamzaad over de bovenkant. Verhit een flinke scheut olie in een pan op middelhoog vuur en bak de falafels een minuut of 2-3 tot de onderkant goudbruin is en je ze makkelijk kunt omkeren. Bak ook de andere kant nog 2-3 minuten. Serveer de falafels met knoflooksaus, bijvoorbeeld in een wrap of pitabroodje.

Wat anderen vinden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zin in een ander recept?

Ons
vegantastisch
nieuws

Prasado - takje
Prasado logo zonder tekst

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de aanbiedingen en nieuwtjes

Selecteer je subcategorie
Kies je merk
Filter op allergenen
Prijs
079